4 december 2011

Hur vet man att höst har blivit vinter?

Vinter för mig är när det är mörkt när du går hemifrån, och redan mörkt när du är på väg hem. Vinter är det när utandningen skapar små moln av ånga och kylan biter lite i kinderna. När det är uteslutet att ens försöka cykla utan vantar. Och när man får sicksacka mellan frysta vattenpölar för att inte halka. Vinter är det när frosten gör gräset vitt på morgonen. Vinter är det när de första snöflingorna lyses upp av gatlyktor och landar på trottoarer. Fick i uppdrag att välkomna vintern och säga hejdå till hösten. Är lite ambivalent. Separationsångest för att lämna ännu en höst bakom mig. Speciellt redan innan vintern bitit tag i mina kinder. Speciellt eftersom hösten bara försvann utan att jag knappt ens hann blinka.

Själv gav jag Filippa och Hedvig uppdraget att lista de bästa med vintern.
Min lista blev ingen lista, utan är ungefär exakt hela det första stycket.

2 kommentarer:

 1. Hej!! Jag heter Jack och är sångare i Crying Day Care Choir, Såg att du hade gjort ett väldigt fint inlägg om oss och undrar lite kort ifall du skulle vilja göra ett nytt på torsdag? Det är nämligen så att vi ska släppa vår nya singel "Where did John Lennon go?" för gratis nedladdning i samband med hans dödsdag som är den 8/12.
  Det vore superroligt om vi kan få så många som möjligt att ladda ner låten för vi tycker att den är skitbra! Den kommer göras tillgänglig på vår hemsida www.cryingdaycarechoir.com och på vår facebooksida facebook.com/cryingdaycarechoir
  Ha den finaste av dagar
  /Jack & Crying Day Care Choir
  P.s. Såg att du gillar analogt foto också!, vi i CDCC älskar polaroid å kan tipsa om att det finns ny film att köpa på theimpossibleproject.com ifall du är intresserad!
  Värme

  SvaraRadera
 2. puss fina!
  när jag kom till gbg "imorse" var det lite blaskig snö här och var. ganska fint ändå, även om den snarare såg kvarglömt ut än nyfallen

  SvaraRadera