2 december 2012

Så var det december igen.

Så var det december igen. Känns som om det vore igår då jag gick längs Fircroft Road i bara ben och fick ta av mig koftan för att det blev för varmt att gå uppför den lätt sluttade vägen. Fick idag vira halsduken ett extra varv för att inte frysa i decemberkylan. 

Tillbringade första december med att tömma mitt maginnehåll, vrida och vända mig i sängen. Kände mig ungefär ensammast i världen. Antar att det är en av nackdelarna med att bo i ett hus med barn som lätt fångar upp alla dessa skol-virus. Har under dagen firat det förvånansvärt kvicka tillfrisknandet med att kika igenom alla de 24 avsnitten från julkalendern anno 1997, Pelle Svanslös. Min favorit.

Hyser en sån där hatkärlek till vintern. Fast kanske inte kylan och snön i sig. Kanske mest på grund av den näst intill obligatoriska snöslasken som tar vid när det slutar snöa och plusgraderna stiger igen. Kanske mest på grund av istäcket som under de senaste åren täckt gatorna och trottoarerna. Som gjort varenda promenad utanför dörren till ett ofrivilligt självmordsförsök. 

Hur som. December betyder att det snart är jul. När det snart är jul så ÄR det helt okej att börja lyssna på julmusik igen. Och andra melodier som handlar om snö och kyla och vinter. För ett år sedan, nästan precis, fixade jag ihop den ultimata spotify-listan med fem timmars jul- och vintermusik. Nu är den plötsligt sju timmar lång men lika exemplarisk. Enda låten som saknas är den HÄR, men allt kan man ju inte få. 


Listan: Melodier om vinter och kyla och snö och sånt som hör julen till.

1 kommentar:

  1. Jag skulle nog vilja påstå att alla jullistor någonsin på spotify saknar det bästa av allt: http://youtu.be/hb2YSAVHmIE

    SvaraRadera